Najnovšie recenzie zo sekcie Kotly
Produkt splnil očakávania.
- Výhodná cena
- absolutne tichy oproti 16 rocnemu turbo kotlu
- nízka spotreba plynu
pred týmto produktom sme mali pec od tej istej firmy a
mali sme ho viac ako 30 rokov , je to úsporný ( malo dreva alebo uhlia potrebuje) a dlho výhrevný pec za rozumnú cenu.
Rovnaka skusenost ako ludia co tu pisu o buchani kotla. Po cca 3 rokoch zacal kotol estremne buchat, robi to hlavne v zime ked je spusteny aj radiatorovy okruh. To buchanie by som prirovnal k trieskaniu kladivom po prazdnom sude. Odvzdusnovanie sme skusali x krat, aj vymenu dielov co nas stalo kopu penazi ale bez vysledku. Tiez je velmi hlucny prietok vody.
- Kotol funguje ako má
- Za dopravu mi nič neučtovali
- Inak spokojnosť
- Vyborná komunikacia s predajcom
- Kotlík je už zapojený
- Ceny primerané
- Na hodnotenie kratka doba.
- Momentalne žiadna.
Lacny a dufam že aj spoľahlivy.
Protherm Gepard Condens 25 MKO B60Z 0010019889
Pridané: 18. septembra 2018
(naposledy upravené 15. októbra 2018)
Zakúpený v ATRIA.SK
Mám ho krátko
Produkt odporúčaný kurenárskym majstrom. Jednoduchá a prehľadná obsluha. Spoľahlivý, zatiaľ bezporuchový.
- Mám ho 10 rokov a funguje bezchybne.
- Nebol ani servisovaný.
Určite kúpim tento produkt zase
- cena vzhľadom na výkon
- ešte neviem uvidíme pri kúrení
- zohrieva TUV a vodu v radiatoroch ... ak funguje
- mam ho 2 roky, kazdy rok porucha, uz bol opravovany 4x. Viessmann servis otrasny, stale cakam minimalne tyzden na nahradny diel. Najnovsie je to 2 tyzdne po objednani, 4 tyzdne vypadok dokopy.
Nikomu neodporucam znacku Viesmann, cena, servis, nestoji to za to.
- Výborný pri vysokom objeme vykurovacej vody.
- Odporučenie kurenára po vypočitaní výkonu a mojich požiadaviek na spôsob kúrenie
- možnosť dopojiť ekvitermické čidlo vonkajšej teploty na riadenie teploty ústredného kúrenia
- je to super kotol, super cena, super rozmery...
- bezporuchový
- funguje len originál čidlo do zásobníka ako u všetkých junkersoch.
- treba dokúpiť komínovú prírubu
Pred dvoma rokmi som pisal recenziu na tento kotol a odvtedy sa mnoho zmenilo, v prvom rade sa zjednodušilo ovládanie , kolieska to síce niesu ale pohyb a nastavenie na displayi je jednoduchše, intuitívne, a zrušili to oranžové podsvietenie..
dalšia novinka je možnosť dopojiť čidlo vonkajšej teploty a v servisnom nastavení nastaviť ekvitermickú krivku, bez toho aby bola potreba mať teramostat za 100 a viac eur,
cena vonkajšieho čidla je asi 30€ a je možné kedykoľvek dopojiť.
pokial chcete ten lacnejší kotol od junkersu tak kúpte si tento, ak ste viac pri peniazoch tak kúpte cerapur comfort je dvojnásobne drahší ale vás prežije (ak má nato dobré podmienky)
- Kompaktné Rozmery
- Tichý
- lacnejší komín 60/100
- pokročilá elektronika s mnohými nastaveinami
- Bohužiaľ protherm testuje tento kotol na zákazníkoch
- Poruchovosť
Namontoval som 3 takéto kotly, k prvému bola domontovaná rozširovacia relé doska ktorá zapínala čerpadlo podlahovky, a začala odchádzať elektronika.. kotol sa nechcel zapálť ,písal poruchy, ok teda dosku som odstranil kotol šiel ok,
na nový rok mi volal zakaznik že kotol píše opäť poruchu... no neivem ako to inžinier mysleli ale odtrhol sa kablik ionizačnej/zapaľovacej elektrody... zobral som teda celu elektrodu (lebo je to ako celok) kym som došiel k zakaznikovi už mi volali z predajne či som tu elektrodu použil lebo potreboval ju iný zakaznik... (kotly tu niesu dlho)
dalej odišiel izbový termostat
v podstate protherm nemá dobré meno na kotly, jedina vyhoda je ze su na nich dostupne diely ktore ale niesu lacne
inac ostatne dva kotly zatial sli bez poruchy ale kotli tomu lebo šli tak mesiac do roka...
- veľmi odolný kotol , jeho výmenník ostáva nezmenený až do 40kW
- výborne sa čístí
- Bezporuchový
- jednoduché ovládanie
- vyššia cena
legendárny cerapurComfort je vysoko odolný kotol s hliníkovým výmenníkom ktorý je taký odolný že ho montuju vo výkonových variáciach od 28 do 40kW
výmenník sa veĺmi jednoducho čistí
pre zákazníkov ktorý si to môžu dovoliť vrelo odporúčam
ale netreba zabudnúť na poriadny filter aby bol pred kotlom obzvlášť pri starých systémoch ústredného kúrenia
a taktiež aby nasával vzduch z voknu nie z domu kde nasáva aj prach
- Bez izboveho termostatu jednoduche ovladanie teploty vody
- Bezporuchový
- Výhodná cena
- Možnosť použiť termostat so spínacím kontaktom na zapínanie ohrevu vody
- mám ho doma 4 roky, bez poruchy a bez servisu (sam som servisak)
- Vývody z kotla neboli upevnené, takže ich trebalo prichytávať,
- kedysi bol v sade z izbovým termostatom FB200 ktorý bolo obtiažnejšie nastaviť.
Je to výborný kotol, ako montážnik odporúčam, keď som mal s ním problém že som musel ísť na servis tak buď bol zamrznutý kondenzát, nízke napätie v zásuvke , proste všetko okolo len nie kotol samotný.
ale pozor, keď ho chcete dopojiť do starého systému ústredného kúrenia tak musí montážnk dať poriadny filter ideálne od fernoxu Total Filter TF-1 a nasávanie vzduchu z vonku aby nesal prach z miestností
namontoval som asi 6 kotlov a všetky idú bezchybne
Zobrazujem 241 - 260 zo 500 recenzií « Predchádzajúci 1...11 12 [ 13 ] 14 15...25 Ďalšie »